Home > News of the moment > When Does a Nuclear Disaster End? Never.

When Does a Nuclear Disaster End? Never.

Article and Videos Here:-

Tony Cartalucci, Contributing Writer Sunday, March 27, 2011
Activist Post

Those who think Japan’s Fukushima disaster is today’s headlines and tomorrow’s history need to take a good look at the Chernobyl disaster, which to this day is a continuing threat to the people of Ukraine. It will be hundreds of years before the area around the destroyed reactor is inhabitable again and there are disputes over whether or not Chernobyl’s nuclear fuel still poses a threat of causing another explosion. There is also a teetering reactor core cover and the deteriorating sarcophagus itself that may collapse and send plumes of radioactive dust in all directions.

The deteriorating “sarcophagus” containment building at Chernobyl.

The New York Times article “Lessons from Chernobyl for Japan,” reflects on the Chernobyl disaster and how its legacy still looms over us today as a very real threat. Those who believe in a quick fix for the Fukushima disaster would be wise to remember Chernobyl’s legacy. More importantly, with tens of millions of lives at stake, nation actors that have the ability to assist in mitigating this disaster now, but choose instead to squander their manpower and resources elsewhere (like in Libya), must remember that their actions today will be remembered and judged for centuries to come.
Below is a sobering look at the Chernobyl disaster and the many men who fought and died trying to contain it. There is also the little known tale of the scientists who over the years have risked their lives to assess and direct the management of the threat Chernobyl’s destroyed reactor continuously poses. We must look to history and take the catastrophic effects of Chernobyl’s disaster to heart. Downplaying the threat in Fukushima, Japan today needlessly puts millions of people at risk who might otherwise begin making preparations to leave the area on a long-term basis. Knowledge is power, ignorance can literally be death.

Advertisements
Categories: News of the moment
 1. SERBAN MARIA
  April 3, 2011 at 3:58 am

  In urma cu mai bine de 20 de ani, intr-un oras practic necunoscut din Ucraina, Cernobil, avea loc cel mai mare accident nuclear din istoria umanitatii. Explozia si, mai ales, emisiile de materii radioactive de la centrala atomica au fost de cateva ori mai puternice decat in cazul bombardamentului atomic de la Hiroshima . Accidentul avea sa prinda total nepregatite autoritatile sovietice, care au reactionat foarte intarziat si au expus astfel la contaminare radioactiva zeci de mii de oameni. Urmarea: o alta “explozie”, de data aceasta de cazuri de cancer si de leucemie, mai ales in randul celor care au consumat alimente, au baut apa

  si au inspirat aer contaminat radioactiv. Proportiile dezastrului au fost atat de mari, incat medicii sovietici au scos din sertare medicamente tinute pana atunci la secret, pregatite pentru a reactiona in eventualitatea unui razboi atomic. Iar solutia cea mai de succes folosita pentru decontaminarea radioactiva a corpului uman s-a numit zeolit, un mineral natural folosit in medicina populara rusa si asiatica, de secole. Acest mineral actioneaza ca un adevarat magnet care atrage si scoate din organism metalele grele si materialele radioactive. Rapoartele medicale in cazul accidentului Cernobil sunt inca tinute secrete, dar se pare ca sute si mii de vieti au fost salvate cu ajutorul zeolitului. Care apoi a ramas mai bine de un deceniu intr-un con de umbra, pentru ca in anii ’90, la sectia de Medicina Moleculara a Institutului “Ruder Boskovici” din Zagreb, Croatia, sa apara un lot de “pacienti” cu totul neobisnuiti… 22 de caini splendizi, foarte iubiti de stapanii lor, dar bolnavi de diferite forme de cancer. Multi dintre ei ajunsesera in faza terminala, fiind incapabili sa mai manance normal sau chiar sa se miste, iar medicii veterinari epuizasera tot arsenalul medicamentos. Ultima solutie ramasa, aplicata de catre oamenii de stiinta de la institutul croat, a fost acelasi enigmatic zeolit, despre care vorbeam anterior. Pacientii latratori au primit vreme de trei luni cantitati cuprinse intre 0,6 si 3,6 grame de zeolit pe zi, iar rezultatele au fost uluitoare. Din cele 22 de animale bolnave cancer, nu mai putin de 14 au raspuns foarte bine la tratament, tumorile intrand in remisie si chiar disparand complet. Rezultatul i-a bulversat pe oamenii de stiinta: Desi studiul era facut pe un lot minuscul, incredibilul procentaj de 63% (!) ca raspuns favorabil la tratamentul bolii canceroase nu fusese atins niciodata, de nici un medicament, fie el de medicina umana sau veterinara (granita dintre medicina umana si cea veterinara este mult mai “subtire” decat s-ar putea crede, asa incat rezultatele cercetatorilor croati au facut valuri mari in lumea stiintifica). Au urmat zeci de studii facute pe culturi de celule canceroase, pe culturi de celule ale sistemului imunitar, pe animale de experienta, chiar si pe loturi mici de pacienti umani, pentru a obiectiva eficienta zeolitului in boala canceroasa. Iar rezultatele sunt pe cat de spectaculoase, pe atat de greu de inghitit de catre o parte a comunitatii stiintifice internationale, devotata industriei medicamentelor de sinteza. Zeolitul se ataseaza de celulele canceroase (care au o sarcina electrica diferita de cea a celulelor normale) distrugandu-le, stimuleaza productia de celule ale sistemului imunitar, induce moartea programata a celulelor maligne, blocheaza receptionarea semnalelor de crestere de catre tumori. Mai mult, s-a descoperit ca zeolitul actioneaza favorabil si in multe alte afectiuni, cum ar fi infectiile virale sau bacteriene, bolile intestinului, bolile stomacului, diabetul etc.

 2. Deshawn Mccuaig
  June 17, 2012 at 9:40 pm

  Hi Author, I noticed few errors while viewing this site. I warn you to solve bugs now.

 1. March 29, 2011 at 6:03 pm

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: